Förbundskaptenen: Nu får Rolf-Göran vara försiktig i val av häst

Uppdaterad
Publicerad

Två jobbiga skador på kort tid för Rolf-Göran Bengtsson – då vill förbundskapten Sylve Söderstrand att stjärnan blir mer försiktig i val av häst. – Han måste sitta på hästar som är bekväma, säger Söderstrand till SVT Sport.

Precis efter att Rolf-Göran Bengtsson gjort comeback efter ljumskskada åkte han på en ny smäll – i samma region. Idag kom beskedet att han får vila i upp till åtta veckor.

– Det är jättetråkigt att han har fått en likadan skada igen. Det är inte på samma ställe, men det är nära stället som han hade förra gången. Nu när han kom tillbaka bra och hästen hoppade bra... Det är verkligen tråkigt att han blir borta sex till åtta veckor.

Världscupen i hästhoppning

– Det är en ganska vanlig ridskada det här. Speciellt om man hållit på några år. Det är på insidan av ljumsken och går ner mot knäet. Det är ganska många ryttare som får det. Nu har han otur och fått en allvarlig sådan. Han rider mycket och har gjort det länge, så det sliter på kroppen.

– Han kommer inte kunna rida någon världscupfinal nu, kvala till det. Men stora målet nu är VM i september, och på sätt och vis är det tur i oturen att han skadar sig nu så det kan hinna läka.

Både skadorna har kommit när Rolf-Göran ridit hästen Quintero.

– Han hoppar väldigt speciellt. Han får nog vara lite noggrannare med vilka hästar han sitter på, i alla fall i början tills han är 100 procent tillbaka igen.

Menar du att han ska undvika att tävla alltför mycket på Quintero?

– Jag tycker personligen att han måste sitta på hästar som är bekväma så att han kan bygga upp sin ridmuskulatur igen, avslutar Söderstrand.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet