AIK Fotboll AB:s vd Mikael Ahlerup. Foto: Bildbyrån

AIK:s vd polisanmäler efter falska uppgifter

Uppdaterad
Publicerad

Kaoset fortsätter i AIK Fotboll. På listan med underskrifter för det extra mötet som klubben utlyst har det figurerat falska namn – däribland klubbens vd Mikael Ahlerup som nu polisanmält saken. ”Jag vet inte hur jag hamnat där”, säger han till DN.

Det fortsätter vara en närmast kaosartad stämning i AIK Fotboll, som sent i torsdags förra veckan meddelade att hela styrelsen avgår och att man kallar till extra möte. Inom ett dygn kom det sedan fram uppgifter om falska röster på den lista med runt 300 namn som lämnats in och krävt det extra mötet som är utlyst till den 15:e december.

”Vet inte hur jag hamnat där”

Ett av namnen det gäller är AIK Fotboll AB:s vd Mikael Ahlerup, uppger DN.

– Jag vet inte hur jag hamnat där. Jag har inte fört dit mitt namn själv och jag har inga andra synpunkter på att jag hamnat på listan annat än att jag nu polisanmält den saken, säger Ahlerup till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.