Messi matchhjälte borta mot Atletico Madrid. Foto: TT Nyhetsbyrån

Messi frälste Barcelona i stormötet

Barcelona tog en tung skalp borta mot Atletico Madrid när man vann med 2–1. Stor matchhjälte blev Lionel Messi som avgjorde fyra minuter från slutet – och skickade upp ”Barca” som ny serieledare.

Efter en mållös första halvlek gjorde Rafinha 1–0 till Barcelona efter dryga timmen på Vicente Calderón. Efter flipperspel inne i Atleticos straffområde var han sist på bollen som dök upp framför hans fötter bara meter från mål.

Men Atletico svarade – knappt tio minuter senare kom kvitteringen i samband med en frispark från kanten som nickskarvades av Diego Godín förbi ter Stegen i Barcelonamålet.

Real vände 0-2 till 3-2

Sedan i den 86:e minuten, klev Messi fram och kunde tämligen omarkerad stöta in sin egen retur från nära håll inne i straffområdet, ett mål som räckte för tre tunga poäng.

Real Madrid var illa ute i kvällsmatchen borta mot Villarreal. Underläge med 0–2 med mindre än en halvtimme kvar. Då reducerade Gareth Bale i 64:e minuten. Tio minuter senare utjämnade Cristiano Ronaldo på straff,  och därefter ordnade Alvaro Morata segermålet 3–2 i den 83:e minuten.

Huvudstadslaget är en poäng före Barcelona och har dessutom en match till godo på tabelltvåan.