Oscar Wendt nobbade Sverige. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Wendt nobbade landslaget

Uppdaterad
Publicerad

Martin Olsson har känt sig hängig. I hans ställe ville landslagsledningen kalla in en ersättare: Borussia Mönchengladbachs Oscar Wendt. Men 30-åringen tackade blankt nej, enligt säkra uppgifter till SVT Sport.

Oscar Wendts vara eller icke vara i den svenska landslagstruppen har varit ett hett diskussionsämne under EM-kvalet. Vänsterbacken har haft en bra höst för sitt Borussia Mönchengladbach både i Bundesliga och Champions League.

– Jag tycker själv att jag borde vara med, tyvärr är det inte jag som bestämmer, sa Wendt till DN inför att Erik Hamrén skulle ta ut truppen till de avgörande playoff-matcherna mot Danmark.

Herrlandslaget i fotboll

Men han ratades.

– De jag har tagit ut bedömer jag just nu går före, sa förbundskaptenen då.

Allbäck ringde i måndags morse

När Sveriges ordinarie vänsterback Martin Olsson igår började känna sig hängig valde landslagsledningen ändå att vända sig till Oscar Wendt.

Enligt säkra uppgifter till SVT Sport ska Marcus Allbäck i måndags morse ha hört av sig med en förfrågan om att ansluta till den svenska truppen, men Wendt ska då ha tackat nej.

SVT Sport har sökt Oscar Wendt.

Hans agent Niclas Jensen säger sig inte känna till uppgifterna.

– Det vet jag ingenting om, säger Jensen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet