Foto: TT Nyhetsbyrån

Barca enkelt vidare mot PSG

Uppdaterad
Publicerad

Två relativt snabba mål av Barcelona och Neymar punkterade tidigt Paris SG:s tankar på en vändning av kvartsfinalen i Champions League. ”Vi är inte alls på samma nivå som Barca”, säger Zlatan Ibrahimovic till Viasat.

Barcelona vann med 2-0. PSG behövde vända ett 3-1-underläge och det visade sig omgående vara en övermäktig uppgift.

I den 14:e minuten flöt Andres Iniesta igenom gästernas försvar och serverade Neymar som behärskat rundade Salvatore Sirigu i PSG:s mål och rullade in 1-0. Iniesta som fick avbryta den första kvartsfinalen på grund av en ryggskada så inte ut att hämmas av den idag.

Champions League 2014-2015

– Jag kände inte av ryggen, säger Iniesta till Viasat, som dock byttes ut i halvtid.

Sedan var det hela en lång väntan på slutsignal. Neymar fick också helt omarkerad nicka in 2-0 efter att David Luiz titta på boll och totalt glömt bort sin landsman i straffområdet.

– Vi gjorde samma sak som vi gjorde i Paris, vi gick ut och spelade vårt spel och gjorde de mål vi behövde, sa Neymar till spansk tv efter matchen.

”Barcelona var bättre och förtjänar att gå vidare”

Zlatan Ibrahimovic fick inga bollar att jobba med och var helt anonym.  Hans dröm om Champions League verkar förbli en dröm. Närmast han kommit är en semifinal var 2009-2010 med Barcelona som slogs ut mot hans förra klubb Inter.

– Om vi hade haft alla spelare tillgängliga, jag tror inte det hade gjort någon skillnad, de var klart bättre under de här två matcherna, säger Zlatan till Viasat.

– Vi gjorde det bra mot Chelsea, men de är inte alls på samma nivå som Barca. Barcelona har bra spelare och spelar enkelt, vi har inte lika bra spelare och spelar svårt. Vi måste spela fler såna här matcher, med all respekt för franska ligan.

– Man måste vara realistisk, hade vi åkt ur mot Chelsea hade jag varit förbannad, men man får vara realistisk Barcelona var bättre och förtjänar att gå vidare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet