AIK vann derbyt stort

Båda målen mot Malmö senast och ett mot Elfsborg dessförinnan. I kväll fortsatte Nabil Bahoui att näta – men blev inte ensam målskytt för AIK. – Jag får spela där jag trivs – då kommer målen, säger Bahoui till C More.

Under AIK:s senaste två matcher har Bahoui gjort samtliga tre mål – i kväll slog två andra målskyttar också till för Gnaget.

Men det var Bahoui som inledde målskyttet för AIK. Den tidigare BP-spelaren firade dock säsongens 12:e allsvenska mål försiktigt.

Allsvenskan 2014

Matchen mellan Brommapojkarna och AIK inleddes med en tyst minut för BP:s lagkapten Pontus Segerström, som tidigare i veckan förlorade kampen mot cancern.

I matchminut två förenades lagen och dess supportrar i en gemensam applåd till kaptenen, som bar nummer två på matchtröjan.

”Får spela där jag trivs”

27 minuter senare gav Bahoui AIK ledningen. Landslagsmannen tog sig in i straffområdet, vände runt och tryckte in 0-1 låg.

–  Det är lite turligt att han släpper in den – men det är bara att avsluta låg, säger Bahoui till C More i halvlek.

– Jag känner mig i bra form, jag får spela där jag trivs ute till vänster – då kommer målen, fortsätter han.

Men målskytten var inte särskilt nöjd med lagets spel under den första halvleken.

– Det känns inte bra, det känns som att det går i segt tempo.

Men i andra havlek visade AIK upp bättre fart – och gjorde ytterligare tre mål.

Goitom tvåmålsskytt

Två av dem svarade Henok Goitom för.

Det första kom efter en timmes spel sedan Bahoui dribblat sig in BP:s straffområde och frispelat Goitom som enkelt kunde göra 2-0.

Tre minuter senare var Celso Borges rätt placerad när en misslyckad BP-rensning sköts på hans fot –  och gick rakt in i mål.

Goitom avgjorde sedan matchen när han satte 4-0 med 20 minuter kvar.

Efter segern är AIK fyra på 48 poäng. Tvåan Göteborg har 50, trean Elfsborg 49.