Johan Elmander, Örgryte, under dagens match mot Brommapojkarna. Foto: Bildbyrån

Dyster stämning när BP vann

Uppdaterad
Publicerad

75-årsjubileum, hemmaseger och forna landslagsspelare mot varandra. Det kunde blivit ett härligt kalas för Brommapojkarna, men gårdagens terrordåd satte givetvis en dyster prägel på evenemanget.

Det var tänkt att bli en festlig tillställning den här dagen. Brommapojkarna firade klubbens 75-årsjubileum och skulle inviga en ny läktare, men någon vidare feststämning blev det inte.

Det var en allvarstyngd stämning på de ganska ödsliga läktarna, spelarna bar svarta sorgeband och det hölls en tyst minut efter fredagens terrordåd i centrala Stockholm.

– Vi drar självklart ner på festiviteterna. Men budskapet är att vi gör det här för att vi inte viker ner oss för terrorister och mördare, sa klubbdirektör Henrik Nilsson till SVT Sport inför matchen.

Återförening av landslagsprofiler

På det rent sportsliga planet blev det en intressant återförening. Olof Mellberg och Johan Elmander har spelat tillsammans i landslaget i många år – i dag ställdes de mot varandra.

Mellberg-coachade BP tog ledningen i 30:e minuten när Christopher Brandeborn satte dit 1–0 på passning från Joel Qwiberg.

Gustafsson tvåmålsskytt

Tidigt i den andra halvleken utökade BP till 2–0 mot Elmanders Örgryte. Markus Gustafsson slog en frispark direkt i mål – en boll som retsamt dalade in bakom Stojan Lukic i bortamålet.

Markus Gustafsson, med ett förflutet i Örgryte, hann också bli tvåmålsskytt när han satte 3-0 för Brommapojkarna i den 62:a minuten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.