John Terrys Chelsea var minst sagt nöjt med 0–0 i kväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

Chelsea jublade efter mållöst derby

Uppdaterad
Publicerad

Redan innan dagen var Premier League-titeln nära för Chelsea.

Nu är den snart i hamn.

Laget spelade 0–0 mot Arsenal – och spelarna jublade som efter en titel.

”Ett stort steg mot dit vi vill”, säger John Terry.

Chelsea var redan innan kvällens London-derby mot Arsenal ytterst nära Premier League-segern. Efter 0–0 på Emirates Stadium är titeln ännu närmare.

Att 0–0 var en seger för laget märktes på spelarna efter matchen. När domaren Michael Oliver, som var i hetluften flera gånger då det var ett flertal straffsituationer under matchen, blåste för full tid jublade spelarna som om de hade tagit en seger i en stormatch.   

Premier League 2014-2015

– Ett stort steg mot dit vi vill. Matematiskt är det forfarande möjligt att tappa titeln, men nu tog vi ett stort steg mot att bli mästare, säger John Terry i en tv-intervju, och fortsätter:

– Det var en tuff match. De spelade bra och det är därför de är där de är i tabellen. De har visat bra form, men vi spelade väldigt bra tycker jag.

En match mindre än City

Chelsea leder serien, tio poäng före Manchester City och Arsenal. De har dessutom en match mindre spelad än City, och bättre målskillnad än båda konkurrenterna. Chelsea och Arsenal har fem matcher kvar att spela.

Arsenals Per Mertesacker är medveten om att laget hade behövt fler poäng.

– Vi gav allt i dag. Vi hade ett par chanser och försvarade bra. Insatsmässigt var det bra, men inte tillräckligt för att ta de tre poäng vi hade behövt för att slåss om förstaplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet