SVT:s fotbollsexpert Frida Östberg. Foto: SVT

”Det kan absolut påverka guldstriden”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports expert Frida Östberg är förvånad över att Eskilstunas tränare Viktor Nilsson väljer att gå ut med nyheten att han slutar i klubben efter säsongen och tror det kan påverka laget negativt.

– Jag utgår från att han känner sin trupp bäst, men jag tycker det är dålig tajming att gå ut med beskedet i media. Han kunde valt att hålla det inom gruppen, säger Östberg angående Viktor Nilssons avgång.

Frågan är nu om Nilssons besked kan rucka på lagets form och marsch mot SM-guld? Det är inte helt omöjligt enligt Östberg.

– Det är två veckor kvar, jag tycker han kunde ha väntat med att gå ut med en så känslig sak just nu även om Eskilstuna består av en hel del rutinerade spelare.

Ett lag som kan få en motsatt boost är Linköping som idag fick reda på att lagkaptenen Charlotte Rohlin slutar efter säsongen:

– Jag tror det här kan få den effekten att Linköping vill vinna för Rohlin och med den formen som skyttedrottningen Pernille Harder befinner sig i just nu så kan de mycket väl knipa SM-guldet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.