Foto: TT Nyhetsbyrån

Många frågetecken kring startelvan

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Sverige VM-kvalmatch borta mot Frankrike. Många frågetecken finns fortfarande kring startevlan efter många återbud efter skador.

Det råder en mindre backkris i det svenska landslaget. I veckan kom uppgifter att båda ytterbackarna Mikael Lustig och Martin Olsson missar VM-kvalmatchen mot Frankrike på grund av skada.

I lördags stod det också klart anfallaren Marcus Berg missar matchen efter den skada han drog på sig i Europa League.

VM-kval fotboll

Fler skadebekymmer

SVT Sport fick i dag uppgifter att målvakten Karl-Johan Johansson och Filip Helander avstod dagens träning. Johansson ska ha fått en smäll under höger knä på gårdagens träning och Helander dras med ryggont. Ingen av spelarna skickas dock hem. 

Även Albin Ekdal har haft känningar i sina ljumskar men ser ut att kunna vara spelklar i morgon. 

Ungt landslag

Den unga Norrköpingsbacken Linus Wahlqvist kallades in några timmar efter Norrköpings sista match för säsongen.

Janne Anderssons startelva mot Frankrike kommer definitivt bestå av fler unga spelare än vanligt, dels på grund av de många skador och dels för att många rutinerade spelare slutat.

Huruvida Andersson kommer att lösa uppställningen i backlinjen med raka byten eller välja att flytta om för att få in Pontus Jansson återstår att se.

– Jag kan lösa det på många sätt, båda funkar. Vi får se fram mot torsdag hur det blir, men jag har mina idéer, sa Janne Andersson till SVT Sport i måndags.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kval fotboll

Mer i ämnet