Helsingborg klarade kvalplats Foto: Bildbyrån

Helsingborg klarade kvalplats efter rysare

Han slog vad som kan ha varit säsongens sämsta straff med kvarten kvar. Men Mikael Dahlberg fick revanschera sig – och avgjorde med sitt 2-0-mål med minuter kvar mot Jönköping – och säkrade kvalplats för Helsingborg.

Det blev oväntat nervöst i bottenstriden i sista omgången av allsvenskan. Gefle var tvunget att vinna, helst med flera mål, borta mot Östersund. Samtidigt skulle det räcka med seger för Helsingborg för att få chans på nytt kontrakt genom kval mot Halmstad.

Med en kvart kvar fanns det en viss nerv när Gefle hade 4-1, samtidigt som Helsingborg bara hade 1-0 mot Jönköping, efter mål av Frederik Helstrup, som gjorde sitt andra mål för säsongen (båda mot Jönköping).

Knöt sig

Och när Mikael Dahlberg fick chansen att avgöra med kvarten kvar på straff knöt det sig helt för förre Gefle-anfallaren. Avslutet var svagt och gick rakt på Damir Mehic i målet.

Men Dahlberg skulle få revanschera sig, och avgjorde matchen med 2-0-målet med tre minuter kvar.