Caroline Seger är nöjd med övergången till Lyon. Foto: Bildbyrån

Klart: Caroline Segers första ord om flytten till Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Caroline Seger har skrivit på för Lyon. ”Lyon är den största klubben inom damfotboll just nu, och har spelare i världsklass på varje position”, säger Seger till SVT Sport, när hon för första gången kommenterar övergången.

Som SVT Sport kunde berätta redan i början av maj så blir alltså landslagskaptenen Seger kvar i Frankrike, men lämnar PSG för Champions League-mästaren Lyon. Och hon tvekade inte när frågan kom.

Fortsätta vinna titlar

– Det är en stor möjlighet för mig att få spela i ett lag som Lyon, det kändes rätt ända från början.

Vilka förhoppningar har du med din nya klubb?

– Jag vet att klubben vill fortsätta vinna titlar trots att den redan vunnit allt som går att vinna. Att man hela tiden strävar efter att vara bäst på allt man gör.

Seger på Instagram

Fortsätter satsa även i landslaget

Landslagets 31-åriga mittfältsnav har skrivit ett tvåårskontrakt med den franska mästarklubben, och hoppas att den här flytten kan innebära ytterligare steg i utvecklingen. Också i blå-gult, som närmast ska försöka nå långt i OS i Rio.

– Jag hoppas att denna flytt gör mig till en bättre spelare och att jag kan fortsätta bidra med mitt till landslaget, säger en förväntansfull Caroline Seger till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.