IFK Norrköpings Christoffer Nyman. Foto: Bildbyrån

Norrköping måste vända tvåmålsunderläge

Uppdaterad
Publicerad

IFK Norrköping föll med 1-3 i det första mötet med Rosenborg i kvalet till Champions League. I kväll krävs en stor insats på hemmaplan för att vända underläget. ”Vi har tvättat bort de delarna som gjort att vi inte kunnat hålla rent vid vårt egna mål”, säger tränaren Jens Gustafsson.

Efter SM-guldet i fjol är IFK Norrköping Sveriges bidrag i kvalet till Champions League. Men den svenska mästaren har en svår nöt att knäcka efter förlust med 1-3 i det första mötet med Rosenborg på bortaplan.

Norrköping låg ett tag under med 3-0, så Sebastian Anderssons reducering till 1-3 kan visa sig mycket viktig. Norrköpingsspelarna är laddade inför onsdagens match, och hoppas att hemmaplansfördelen ska bli avgörande på Östgötaporten.

– Det kommer bli tufft men vi har en stark tro på vårt spel. Det är lite konstigt, men i Europaspel är det skillnad på att spela hemma och borta och det ska vi dra fördel av, säger backen Andreas Johansson.

Christoffer Nyman håller med.

– Hemmastödet är jätteviktigt. Det blir ännu viktigare med tanke på att vi ändå har ett underläge – det får man inte glömma bort. Men det är så klart väldigt viktigt med publikens stöd så jag hoppas att det kommer mycket folk, säger han till Norrköpings hemsida.

Fakta: Champions League-kvalet

Vinnaren i mötet mellan Norrköping och Rosenborg går vidare till tredje kvalomgången – där cypriotiska Apoel Nicosia väntar.

Vinnaren i den tredje kvalomgången går vidare till playoff till Champions Leagues gruppspel. Förloraren i tredje kvalomgången får en playoff-plats till Europa Leagues gruppspel.

Förlorande lag i playoff-spelet till Champions League får en plats i Europa Leagues gruppspel.

Fakta: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.