Foto: TT Nyhetsbyrån

Officiellt: Suárez till Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Anfallaren Luis Suárez är nu klar för La Liga-laget Barcelona. I dag har den katalanska klubben presenterat värvningen av Liverpools skytteligavinnare.

Uruguayanen ska skriva på ett femårskontrakt och nästa vecka reser han till Barcelona för en läkarundersökning.

– Jag önskar Rodgers (Liverpools tränare) och laget all lycka i framtiden. Klubben är i goda händer och jag är säker på att den kommer att vara framgångsrik även nästa säsong, säger Suárez och fortsätter.

Premier League 2014-2015

– Att spela i Spanien, där min frus familj bor, har varit min dröm.

Övergångssumman för 27-åringen uppges ligga på 870 miljoner kronor. Det gör honom till den tredje dyraste fotbollsspelaren genom tiderna. Real Madrids köp av mittfältaren Gareth Bale förra sommaren är den största övergången. 

Missar säsongsinledningen

Luis Suárez är avstängd från fotboll i fyra månader sedan han vid VM-matchen mot Italien bitit mittbacken Giorgio Chiellini i skuldran. Nyblivne Barcelonaforwardens överklagan avslogs i går.

Förra säsongen gjorde han hela 31 mål på 33 matcher och var en av de stora anledningarna till att Liverpool slutade tvåa i Premier League.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Premier League 2014-2015

Mer i ämnet