Foto: Bildbyrån

”En självklarhet att hjälpa till”

Uppdaterad
Publicerad

Den portugisiska storklubben Porto uppmanar klubbarna i Champions League att skänka en euro per såld matchbiljett under den första omgången av gruppspelet, ett initiativ som välkommnas av Malmö FF. ”En självklarhet att hjälpa till”, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till SVT Sport.

Porto har bekräftat att de kommer att skänka en euro per såld matchbiljett från deras premiärmatch i Champions Leagues gruppspel mot Chelsea för att hjälpa flyktingar, och uppmanar nu i ett brev till Uefa att övriga klubbar ska göra samma sak under deras första hemmamatcher i turneringen.

”Fotbollen kan inte blunda inför det drama som migranterna och flyktingarna genomlider när de försöker ta sig in på europeisk mark”, skriver klubben i brevet till Uefas ordförande Michel Platini.

”Idrotten som katalysator och kraft”

Och Sveriges bidrag i Champions League, Malmö FF, ser positivt på initiativet.

– Vi kommer att följa det beslut som UEFA och CL-klubbarna gemensamt tar i denna fråga eftersom flyktingkatastrofen är extraordinär med stort lidande. Det är högst troligt att vi kommer att ställa upp. Det ska såklart diskuteras men vi vill kunna hjälpa så mycket vi kan, säger MFF:s ordförande Håkan Jeppsson till SVT Sport.

Under de senaste dagarna har ett flertal initiativ tagits från idrotten för att hjälpa de människor som just nu är på flykt i Europa.

– Det finns alltid saker som man kan hjälpa till med, men det är svårt eftersom vi har en annan verksamhet också. Men idrotten som katalysator och kraft är stark och det är en självklarhet att ställa upp och hjälpa, säger Jeppsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.