Juan Iturbe gjorde Romas första mål. Foto: TT Nyhetsbyrån

Roma till Champions League – efter knivdrama

Lazio–Roma blev ett stort drama – både på och utanför arenan.

På planen säkrade Roma en Champions League-plats.

Utanför knivskars två supportrar och skadades allvarligt.

Kvällens Rom-derby mellan Lazio och Roma vanns av Roma med 2–1. Därmed säkrade de andraplatsen, och i och med det en biljett till Champions League.

Matchen blev högdramatisk. Juan Iturbe gav Roma ledningen i den 73:e minuten.

Serie A 2014-15

Blott åtta minuter senare kvitterade Filip Djordjevic efter ett snyggt anfall, som avslutades med att Miroslav Klose nickade fram till Djordjevic som nickade direkt i mål. Men det slutade inte där.

”Känns underbart”

I den 85:e minuten slog Miralem Pjanic en frispark från mittplanen, en frispark som Mapou Yanga-Mbiwa nickade in från ungefär elva meters avstånd. Det blev det matchavgörande målet, och det som säkrade Romas Champions League-plats.

– Det känns underbart att vi inte behöver den avslutande matchen, säger Romas tränare Rudi Garcia till Sky Sport Italia, som Football Italia citerar.

Napoli–Lazio i sista matchen

I och med förlusten riskerar Lazio att missa Champions League helt och hållet. På söndag, i den sista omgången, möter de Napoli på bortaplan. Vinner Napoli går de om och tar kvalplatsen till Europas finaste klubblagsturnering.

Inför matchen knivskars tvåa Roma-anhängare utanför arenan och skadades allvarligt, skriver flera utländska medier. Enligt Gazzetta dello Sport ska dock ingen av dem vara livshotande skadad.