Foto: TT

Ronaldo sänkte Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Det var David mot Goliat på förhand – så blev det resultatmässigt också. Malmö FF åkte på andra raka CL-förlusten när Real Madrid vann med 0–2. Och det var en viss Cristiano Ronaldo som var segerkreatören för ”Los Blancos”.

Anton Tinnerholm ville möta Cristiano Ronaldo – han fick det. Och den sistnämnde var den som sken starkast under onsdagskvällen i Malmö. Portugisen gjorde inte bara segermålen för gästande Real Madrid, han gjorde i och med det även sina 500:e och 501:a mål i karriären.

Efter ett högt spel från hemmalaget tappade man boll tämligen enkelt på egen planhalva – något som blev kostsamt.

Champions League

– Real Madrid är oerhört snabba i sina omställningar, Malmö kan inte tappa bollen i de lägena mot ett väldigt snabbt Real, sa SVT Sports fotbollsexpert Daniel Nannskog i paus.

Men det var just ett sådant tillfälle som föranlade Cristiano Ronaldos 500:e mål och ”Los Blancos” ledningsmål i den 29:e minuten. Tillsammans med Isco kom duon i ett 2-mot-1-läge och där visade stjärnan klass.

– Ronaldo är säkerheten själv när han blir fri med Johan Wiland. Det var ett riktigt iskallt avslut där han bara lägger den över Wiland, sa Nannskog i halvtid.

– Han får ett läge och trycker dit den, han har den spetsen och det ska han ha creed för, säger Malmös tränare Åge Hareide till Viasat efter matchen.

Två gula

Malmö FF var inte ofarliga, utan gick en del på kontringar men utan större framgång. Tills en bit in i den andra halvleken. Då skickade Anton Tinnerholm in ett inlägg till en framrusande Markus Rosenberg som med huvudet var millimeter från att kvittera.

– Tycker nog att han ska få den på mål, man kan ha högre krav på Rosenberg. Man vill ha en Rosenberg som är lite starkare och kommer till fler lägen, säger Nannskog efter matchen.

Mitt i kvitteringsjakten kom dock kallduschen – Yotun åkte på sitt andra gula kort, efter att ha varit lite sen in i en duell och blev därmed utvisad. Malmö fick avsluta matchen med en man mindre och Real Madrid bevakade bara ledningen – tills Ronaldo klev fram igen. Efter ett inspel från högerkanten höll han sig framme och skickade in slutresultatet 0–2.

– Nu är det lite tomt, vi gör en bra andra halvlek där vi flyttar fram och spelar mer aggressivt, säger Hareide.

Inte nog med att Ronaldo gjort över 500 mål i karriären, han är nu även den bäste målskytten i klubbens historia med sina 67 Champions League-mål.

Kommer tillbaka

Senast Ronaldo var i Sverige gjorde han mål – då spelade han för Portugal. Nu tangerade han rekordet i Real Madrid.

– Det är inte illa. Jag är så glad och så stolt att slå rekordet för Real Madrid. Det är fantastiskt. Det mest viktiga är att vinna, sex poäng, vi leder gruppen, säger Ronaldo till Viasat och fortsätter:

– Vi visste att det skulle bli svårt, men jag tyckte att vi spelade bra och kontrollerade matchen. Planen är lite liten, men det är bra.

Stjärnan menar även att han kommer tillbaka till Sverige inom en snar framtid.

– Det är fantastiskt. Det är inte första gången jag är här. Jag var här för två år sedan när vi spelade mot Sverige. Jag har fantastiska minnen. Det är fantastisk land så jag är glad att få komma hit och göra mål igen. Jag vill komma tillbaka snart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League

Mer i ämnet