Schelin: ”Alla vill ta revansch”

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård har på allvar sparkat igång säsongen i en någon ovan position. Efter fem SM-guld de senaste tio åren fick Malmölaget förra året se sig besegrat av Linköping. ”Det är klart att det är en besvikelse att inte nå de mål man satt. Men vi får se det som en extra morot att ta tillbaka den där bucklan”, säger Lotta Schelin till SVT Sport.

Rosengård startade säsongen med få nykomlingar i laget. Men landslagsmeriterade Hanna Folkesson värvades under vintern från Umeå IK och gjorde i veckan sin första träning med nya laget.

Även en nygammal bekanting fanns på tränarbänken. Den forne mittbacken Malin Levenstad förstärker Rosengård som assisterande tränare.

– 2017 känns som ett spännande år för Rosengård. Vi har Champions League att se fram emot och att ta revansch i allsvenskan för att kunna gå för guldet. Miljön att spela och träna här med så pass bra spelare är motiverande. Det känns som en härlig utmaning, säger nyförvärvet Folkesson.

Skadeförföljd men frisk

Mittfältaren har 27 A-landskamper på meritlistan, och skulle förmodligen ha varit fler om inte otäcka knäskador gjort att hon missat EM, VM och OS. Skadorna vill hon däremot inte fokusera på.

– Jag försöker att inte tänka på det. Det skulle bara försämra mig tror jag. Skador har varit och nu känner jag mig hel och fräsch och kör på utifrån det, säger Folkesson.

”Slitvarg av rang”

Lotta Schelin är glad över sin nya lagkamrat.

– Hon är en slitvarg av rang. Någon som var väldigt viktig för landslaget innan hon tyvärr gick sönder där innan VM. Var startspelare. Det är verkligen en spelare som har kvalitet. Kul för att jag tycker hon funkar jättebra både på och utanför plan. Tur för oss, säger Schelin.

Allsvenskan 2017

Allsvenskan 2017 inleds med att Rosengård möter Kvarsveden hemma på Malmö IP den 16:e april klockan 14.

Djurgården, Rosengård, Eskilstunaa, Hammarby, Limhamn Bunkeflo, Örebro, Göteborg, Kristianstad, Kvarnsveden, Linköping, Piteå och Vittsjö för upp om SM-guldet i sammanlagt 22 omgångar.

Limhamn Bunkeflo (LB07) och Hammarby är nykomlingar.

Umeå IK och Mallbacken slutade under nedflyttningssträcket förra säsongen och spelar istället i Elitettan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.