Se när Guidetti, 11, drömmer om Manchester

Uppdaterad
Publicerad

Han ger laganda ett ansikte.

Och har bidragit till många av U21-landslagets mirakel.

När han var yngre ville han starta proffskarriären i Manchester – se SVT:s möte med elvaårige John Guidetti.

Med sin energi, karaktär och vilja att att aldrig sluta springa och svika sina lagkamrater har John Guidetti bidragit mycket till Sveriges avancemang i U21-EM och den säkrade OS-platsen.

Det engagemanget hade han redan för tolv år sedan. SVT träffade då en elva år gammal Guidetti som spelade en fotbollscup i Norge tillsammans med sitt kenyanska lag Mathare United. När han inte sprang för fullt på planen under matcherna gav han även allt från bänken – vrålade, hejade och levde sig in i varje bolltouch.

OS i Rio de Janeiro 2016

”Vill börja i Manchester”

Guidettis lag vann cupen, med en pokal nästan lika stor som sig själv kramade han om en lagkamrat efter segern. Då hade allt bara börjat för talangen.

Med vision att göra som David Beckham.

– Börja i Manchester United och sluta i Real, säger elvaårige Guidetti.

Och proffskarriären började i Manchester, visserligen i den ljusblå delen av Manchester. Och visst kan U21-landslagsstjärnan så småningom ta på sig den vita tröjan på Santiago Bernabeu i Madrid.

Se klippet med elvaårige John Guidetti ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet