Foto: Bildbyrån

Serie A håller tyst minut

Uppdaterad
Publicerad

Dödssiffran efter jordbävningen i Italien fortsätter stiga och enligt italienska medier har nu uppemot 40 människor mist livet. Italienska fotbollförbundet inför nu en tyst minut i alla professionella matcher i helgen för att hedra de drabbade och deras anhöriga.

Människor ligger begravda under rasmassorna i flera städer och bybor hjälper till att gräva fram sårade. Italien vaknade upp i sorg och vrede efter skalvet som hade sitt centrum i  centrala Italien omkring 8 mil sydöst om Perugia och som uppnådde en magnitud på 6.2.

Tyst minut kommer hållas

Italienska fotbollförbundet var snabbt ute och deklarerade att det blir en tyst minut i alla professionella matcher i helgen. Nästa omgång av Serie A spelas på lördag och söndag. Även i vänskapsmatchen mellan Italien och Frankrike den 1 september kommer det hållas en tyst minut, enligt nyhetsbyrån AP.

Flera storklubbar uttrycker stöd

På sociala medier har flera klubbar i Serie A hedrat dem drabbade.

AS Roma ber för de drabbades familjer

Lazio skriver att de är med dem anhöriga

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.