Foto: Bildbyrån

Skrabbs mål kan utses till världens snyggaste

Uppdaterad
Publicerad

Förra året utsågs det till årets mål på den svenska fotbollsgalan. Nu kan Simon Skrabbs skorpionspark vinna det prestigefyllda Puskás Award.

Det var i den sista omgången av allsvenskan 2015 som Skrabb, då i Åtvidaberg, fick ett inlägg från Kristian Bergström lite bakom sig. Men i stället för att se situationen som förlorad hoppade finländaren upp – och slog med en René Higuita-inspirerad rörelse bollen över sin egen rygg och förbi Emil Hedvall i Geflemålet.

Se målet här. (Extern länk.)

Ironiskt nog har Skrabb spelat i just Gefle den gångna säsongen, på lån från finländska FF Jaro.

Målet är en av tio kandidater till Puskás Award, Fifas pris för årets snyggaste mål världen över. Det är allmänheten som röstar på Fifas hemsida.

Ett mål av Zlatan Ibrahimovic nominerades 2013 till priset och ett mål av Linus Hallenius nominerades 2010. Priset har också uppmärksammats då kvinnor har varit med och tävlat.

Vinnaren presenteras 2 december.

Puskás Award-kandidaterna

Neymar, Brasilien.

Marlone, Brasilien.

Hal Robson-Kanu, Wales.

Daniuska Rodríguez, Venezuela.

Simon Skrabb, Finland.

Lionel Messi, Argentina.

Saúl Ñiguez, Spanien.

Mohd Faiz Subri, Malaysia.

Hlompho Kekana, Sydafrika.

Mario Gaspar, Spanien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.