Karl-Erik Nilsson, till höger, tillsammans med Zlatan Ibrahimovic och generalsekreterare Håkan Sjöstrand. Foto: Bildbyrån

SvFF-basen: ”Stämningen är och har varit mycket bra”

Uppdaterad
Publicerad

Kim Källström berättade i sitt sommarprat i Sverige Radio om hur Zlatan Ibrahimovic ”bestämde över sig själv, laget, ledarna och förbundet”.

Men enligt fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson råder ingen dålig stämning inom landslaget.

”Jag har fått en klar uppfattning att stämningen i herrlandslaget är och har varit mycket bra”, säger han.

När Kim Källström pratade i ”Sommar i P1” öppnade han upp om den tydliga hierarkin inom det svenska herrlandslaget.

Mittfältaren berättade om hur det var ett måste att underkasta sig hierarkin för att inte ”frysas ut”.

Källström – som samlade ihop 131 landskamper – antydde att Zlatan Ibrahimovic bestämde över sig själv, ledarna och förbundet.

– Följer du inte ledaren så fasar du ut dig själv. Det är politiskt självmord att köra solo mot ledaren. Gruppen kommer stöta ut dig tydligt eller frysa ut dig sakta. Men ut, det åker du, sade Källström bland annat.

”Hans personliga åsikt”

Svenska fotbollförbundets ordförande Karl Erik-Nilsson är medveten om Källströms uttalanden.

– Jag har genom vänner och bekanta förstått att Kims program och personliga beskrivning uppskattades. Jag lägger inga värderingar på hans personliga beskrivning, säger han i ett sms till SVT Sport.

Att det skulle råda någon sämre stämning inom landslagstruppen som följd av en hierarki är inget Nilsson känner igen.

– Jag har fått en klar uppfattning att stämningen i herrlandslaget är och har varit mycket bra.

”Välkomnar synpunkter”

Enligt Källström ska Zlatan även ha ”bestämt över förbundet”. Nilsson medger att Zlatan haft åsikter, men att beslutsfattandet varit särskilt.

– Vi välkomnar att spelare, ledare och engagerade inom svensk fotboll har uppfattningar och framför synpunkter. Mångfald av åsikter ger bra beslutsunderlag. Men att framföra synpunkter och att fatta beslut är vitt skilda saker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.