Sergio Romero, 28, här i VM-finalen mot Tyskland. Foto: BILDBYRÅN

United värvar ny målvakt

Uppdaterad
Publicerad

Manchester United har värvat en ny målvakt.

Argentinaren Sergio Romero, 28, har skrivit på för tre säsonger.

”Att spela för världens största klubb är en dröm som går i uppfyllelse”, säger han till klubbens hemsida.

Det har spekulerats en hel del i att förstamålvakten David De Gea är på väg bort från United. Nu har man i alla fall hämtat in en tänkbar ersättare. Romero kommer närmast från Sampdoria i Serie A.

Och han är ett bekant ansikte för tränaren Louis van Gaal.

– Sergio är en väldigt talangfull målvakt. Han kom upp som ung när jag tränade AZ Alkmaar och jag är jätteglad att han ansluter till Manchester United, säger 63-åringen.

Romero och van Gaal ställdes också mot varandra under VM i fjol när Argentina slog ut Holland i semifinalen efter straffar.

Ska möta Zlatan

– Han var fantastisk under VM i Brasilien även om det är någonting jag försöker att glömma. Han blir en förstärkning för oss, säger van Gaal, förra året förbundskapten i Holland.

United besegrade Barcelona med 3–1 natten mot söndag. På onsdag ställs engelsmännen mot en formstark Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.