Solo avslutade säsongen med Seattle i förtid. Foto: Bildbyrån

Rosengård dementerar Hope Solo

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifter om att den amerikanska landslagsmålvakten Hope Solo kunde vara på väg till Rosengård dementeras kraftfullt av klubben. ”Det finns ingen sanning i det. Vi har kollat på målvakter men hon har aldrig varit aktuell”, skriver Rosengårds sportchef Therese Sjögran i ett SMS till SVT Sport.

Hope Solo har minst sagt varit i strålkastarljuset den senaste tiden. Efter USA:s förlust i OS-kvartsfinalen kallade hon de svenska spelarna för ”fegisar”, något som fick henne avstängd från landslaget i ett halvår.

Kort därefter valde Solo även att ta ledigt från sitt klubblag Seattle Reign på grund av ”personliga skäl”. Enligt Kvällsposten är nämligen den regerande mästaren Rosengård intresserat av Solo och har tagit kontakt, en uppgift tidningen håller fast vid trots dementin från Sjögran.

Haft stora målvaktsproblem

– Jag har haft många erbjudanden. Jag fick sparken i USA men svenska klubbar vill ha mig, kinesiska klubbar vill ha mig. Japanska klubbar vill ha mig. Tyska klubbar vill ha mig. Alla de möjligheterna har jag framför mig, säger Solo i en tv-intervju med makers.com.

Rosengård har haft stora målvaktsproblem i år. Redan i första matchen för klubben skadade det kanadensiska nyförvärvet Erin McLeod korsbandet, och den invärvade ersättaren Sofia Lundgren har haft ryggproblem.

Vunnit två OS-guld

Kvar finns bara Zecira Musovic, varför Rosengård ska ha hört sig för om Solo.

– Att se över truppen är ett ständigt pågående arbete men det är precis som vanligt, vi kommenterar inte enskilda spelare, säger den avgående klubbdirektören Klas Tjebbes till Kvällsposten.

Hope Solo, som nyligen genomgått en axeloperation, har bland annat vunnit två OS-guld, ett VM-guld och ett VM-silver sedan debuten 2000.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.