Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ibrahimovic om anbuden från Saudiarabien – och självsäkra svaret om pensionen: ”Bättre än 95 procent” Foto: TV4 Play

Zlatan Ibrahimovic avslöjar erbjudandet från Saudiarabien

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic har fått anbud från Kina och Saudiarabien.

Nu berättar 42-åringen varför han tackade nej.

– Vissa spelare måste avsluta karriären på den största scenen, säger stjärnan i Piers Morgan Uncensored som sändes i TV4 Play.

Se bilder från intervjun och hör Ibrahimovic berätta om anbuden i spelaren ovan.

En rad stora stjärnor har lockats över till den pengastinna saudiska fotbollsligan under de senaste säsongerna.

Även Zlatan Ibrahimovic har fått anbud – men han tackade nej.

– Jag hade erbjudanden både från Saudiarabien och från Kina. Men frågan är vad du vill. Vad är ditt mål? Vissa spelare måste avsluta karriären på den stora scenen, säger 42-åringen i brittiske tv-personligheten Piers Morgans intervjuprogram.

Han säger att budet från Kina motsvarade 100 miljoner euro. Ibrahimovic understryker också att han inte tackade nej av moraliska skäl.

– En moralisk sak? Nej, vi gör saker för oss själva och våra familjer. Vem dömer dig om fem-tio år när du har ett välbärgat, bra liv? Var du än spelar är fotboll fotboll.

Självsäkra orden: ”Bättre än 95 procent”

Den svenska stjärnan valde istället att avsluta sin karriär i den italienska storklubben Milan, där han drogs med skador. I juni meddelade han att karriären var över.

Nu säger Ibrahimovic att han kunnat fortsätta spela.

– När jag ser de andra anfallarna där ute känner jag att jag hade kunnat fortsätta. Jag skulle göra mer än dem. Jag hade fortfarande varit bättre än 95 procent av alla, säger Ibrahimovic.

Intervjun Zlatan hos Piers Morgan streamas exklusivt på TV4 Play.

KLIPP: Zlatans svar på påståendet: ”Jag skulle krossa Bond”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TV4Play/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.