Nannskog: ”Det är svinigt gjort”

Uppdaterad
Publicerad

Straffdramats efterspel handlar inte bara matchhjälten Tim Kruls fantastiska inhopp – VM-debutaten försökte psyka Costa Rica-spelarna. – Det är svinigt, säger Daniel Nannskog.

I sista förlängningsminuten, inför straffläggningen, bytte holländske förbundskaptenen Van Gaal in reservmålvakten Tim Krul, och satte griller i huvudet på de costaricanska spelarna.

Under straffläggningen gick Tim Krul en liten promenad runt straffskyttarna, kollade de i ögonen, för att sedan ta plats i målet.

Fotbolls-VM: Holland

– Det är psykningar, det är svinigt, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

– Som straffskytt har du lust att bara trycka in honom i målet, fortsätter Nannskog.

– Det är frustrerande, irriterande och inget snyggt beteende från Krul, men det är effektivt. Jag vet inte vad reglerna säger om hur mycket man får gå ut och psyka.

Domarens syn

Krul vandrar mot straffskyttarna och gestikulerar, men domaren Ravsjan Irmatov från Uzbekistan hade satt nivån högt.

– Han ligger hela tiden inom gränsen, men han får inget kort. Han får bara en tillsägelse av domaren att gå in i målet.

– Jag tycker att domaren ska markera tydligare. Det känns spontant som att man inte ska få gå emot straffskytten och hetsa på det sätter, säger Lotta Schelin.§

– När det är fem straffar borde man säga till efter en att så gör man inte, men han fick fortsätta och det gick ju bra, fortsätter Lyonproffset.

Den tidigare holländske stormålvakten Edwind van der Sar höll på på liknande sätt i EM-kvartsfinalen mot Sverige under straffavgörandet 2004 i Portugal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Holland

Mer i ämnet