Emma Green hoppar av comebacken. Foto: Bildbyrån

Emma Green hoppar av comebacken

Uppdaterad
Publicerad

På lördag var tanken att Emma Green skulle göra comeback i Lundahoppet.

Men fotskadan fortsätter att sätta stopp för höjdhopparen som inte gett upp hoppet om en OS-plats. ”Det känns så jäkla typiskt”, säger hon till SVT Sport.

Det är en ny skada på hälsenan som sätter stopp för Emma Green den här gången.

– Det känns så jäkla typiskt. Allt den andra, rygg och allt annat jag haft problem med tidigare har känts bra. Jag har följt rehaben till punkt och pricka, säger Emma Green till SVT Sport.

Friidrotts-EM

Efter en tung skadeperiod var tanken att Green tillsammans med bland andra Erika Kinsey och Ebba Jungmark skulle ställa upp i Lundahoppet på lördag.

– Jag känner mig matt och ledsen. Men samtidigt är det de här förutsättningarna jag har nu och då får jag köra utifrån dem. Jag har inte gett upp att kvala in till OS, säger Emma Green.

Sista chansen att kvala till OS ligger en dryg månad bort. Den 12 juli är deadline.

Hur länge Green måste vila vet hon inte.

– Det handlar om smärtan. Jag har nyss varit i Tyskland och där har vi försökt göra en behandling som ska få bort inflammationen. Det tar lång tid för senor att läka så nu handlar allt om att smärtan ska hamna på en hanterbar nivå så jag kan hoppa igen, säger Emma Green.

– Jag vill försöka ge det här den lilla chansen som jag har. Kan inte tillåta mig att känna efter för mycket. Nu är det såhär så kör jag med det. Så får det bli som det blir helt enkelt, avslutar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-EM

Mer i ämnet