Försvarsklippan Anna Lagerquist mottog de största hyllningarna. Foto: Bildbyrån

Grahn: ”Vet inte vilka ord jag ska använda”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en spelare som hyllades särskilt efter premiärsegern i EM – mästerskapsdebutanten Anna Lagerquist. ”Vet inte vilka ord jag ska använda. Fältherre, befälhavare, anförare...”, säger SVT:s handbollsexpert Magnus Grahn.

Hon stängde igen i försvaret och bidrog i allra högsta grad till att Sverige slog ett världslag som Spanien – och släppte in under 20 mål.

– Hon var allt i ett och drog med sig hela de svenska tjejerna till denna seger. Hon spelar som i trans i mittförsvaret, säger Grahn.

Även Bella Gulldén stämde in i hyllningskören.

– Allt som kommer i närheten av Anna Lagerquist kommer inte vidare helt enkelt. Man känner sig väldigt trygg bredvid. Det gör att vi andra också kan lyfta oss lite mer. När man vet att hon vinner sin duell kan man hålla lite mer fokus på sin spelare, säger Gulldén om Lagerquist.

Försvarsspelet var det som hyllades efter 25–19-segern inför ett kokande Hovet. Förklaringen:

– Det är att vi får stopp. Vi är aggressiva, säger Gulldén.

Grahn vill också lyfta fram förbundskaptenen som vågade hålla fast vid det han trodde på.

– Jag är också imponerad av Henrik Signells coaching av laget. Byten kom i rätt tid och han hade också is i magen med att låta Johanna Bundsen stå kvar i målet trots hennes mindre lyckade start i matchen, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.