Redbergslid med Tobias Thulin där bak höll tätt mot Lugi. Foto: Bildbyrån

RIK krossade omtalade serieledaren

Uppdaterad
Publicerad

Redbergslid hakar på topplagen i Handbollsligan. Mot serieledaren Lugi blev det en bekväm tillställning. ”Thulin är fantastisk i kassen”, säger RIK:s Daniel Wester efter 29–18.

Julmaten verkar ha gett gott för Redbergslid efter storförlusten mot topplaget Alingsås före jul. Under annandagen väntade ett nytt tufft motstånd hemma i Lisebergshallen mot nya och omtalade serieledaren Lugi.

Rivstart av RIK

Hemmalaget rivstartade direkt och gick upp till en 6–1-ledning efter 13 minuters spel. Tung uppförsbacke direkt för Lugi som slarvade i anfallen och hade det tufft i första halvleken, och gick till pausvila med underläge 8–13.

I andra halvlek drygade Redbergslid ut sin ledning och lät aldrig Lugi komma in i matchen. Matchens sista mål gjorde Albin Stenberg när han fastställde slutresultatet 29–18 till RIK.

”Skönt att få en sån resa”

– Vi hade förväntat oss en jäkligt jämn match. Det var det väl ett tag också, men vi ryckte ifrån relativt tidigt i första och höll i det i andra. Det var skönt att få en sån resa, speciellt med tanke på vad som hände mot Alingsås förra matchen, säger Redbergslids femmålsskytt Daniel Wester till C More.

Han var nöjd över försvarsinsatsen – bara 18 insläppta mot serieledaren.

– Det är jäkligt starkt av oss, vi vet att vi har ett starkt försvarsspel också. Det är jäkligt kul att det har satt sig så bra som det gjort. Sen är Thulin (Tobias) fantastisk i kassen också, det skadar ju inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.