Jamina Roberts var bäst på plan när Sävehof utklassade Kristanstad Foto: Bildbyrån

Sävehof utklassade Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Sävehof krossade Kristianstad med 40-19. Och återigen var det Jamina Roberts som sänkte Skåne-laget. ”Jag hade lite tur i andra, men sådana dagar ska man ha ibland”, säger hon till TV4 Sport.

När Sävehof tog emot Kristianstad hemma i höstas bjöds det på dramatik av högsta klass. 29-29 med en minut kvar, innan Jamina Roberts klev fram och gjorde tre raka mål och avgjorde matchen.

Ikväll bjöds det på underhållning, men ingen spänning.

I mitten av första gjorde Ida Odén tre raka mål, samtidigt som Johanna Bundsen storspelade i mål. Bundsen räddade 52 procent av skotten sett till hela matchen. Sävehof ryckte från 10-7 till 14-7, och efter det var det kört för Kristianstad.

”Allt klaffade”

Jamina Roberts hade fem mål i första halvlek, och fortsatte att ösa på i andra, precis som hela Sävehof.

Det hela slutade med en riktig utskåpning, 40-19, och tio mål av Roberts.

– Skönt att få en match där mycket klaffade. Det är främst anfall, och kontringsspel som lägger grunden till vinsten, säger Jamina Roberts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.