Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter 20 år på elitnivå lägger Carl Söderberg av. I klippet ser du hans första elitseriemål, som han gjorde 2004. Foto: Bildbyrån

Carl Söderberg lägger av: ”Bekväm med att ha fattat beslutet”

Uppdaterad
Publicerad

20 år på elitnivå fick räcka.

Nu lägger Carl Söderberg skridskorna på hyllan.

– Jag är väldigt bekväm med att ha fattat beslutet, säger 37-åringen till Expressen.

I hans sista match förra säsongen såg Carl Söderberg till så att hans moderklubb Malmö höll sig kvar i SHL via en 1–0-seger mot Brynäs i den femte matchen i bäst av sju.

Det fick räcka.

– Jag visste väl redan då att det var min sista match jag spelade, men jag ville låta allting lägga sig och känna om det var något inom mig som ville fortsätta. Men nu har jag egentligen inte känt något sug alls efter att spela, även om jag älskar hockey. Jag är väldigt bekväm med att ha fattat beslutet, säger Söderberg till Expressen.

Ska börja studera

Nu väntar andra utmaningar.

– Jag ser fram emot att vara mer delaktig i familjelivet och vara mer närvarande. Träna så klart, men mer träna för hälsans skull. Det blir första gången jag kan lägga fokus på det och inte på elitträning. Sedan kommer jag att börja plugga Business Management i höst, säger Söderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.