Challes tips: Så slutar SHL

Uppdaterad
Publicerad

SM-guldet går till Småland och Växjö. Det tror SVT:s hockeyexpert Challe Berglund, som här tippar SHL-säsongen, lag för lag.

Så slutar grundserien enligt Berglund:

1. Växjö

Experternas tips – SHL 2014-2015

Satsade på en bra målvakt i år i Nihlstorp. Där hade man problem förra året. Förmodligen får vi se ett riktigt vasst 1:a pp, där många utländska spelare skall dra lasset.

2. Frölunda

Upp till bevis för Roger Rönnberg när det gäller lagbygge och att prestera över en hel säsong.

3. Skellefteå

Ser fortfarande starka ut men saknar ändå ett gäng spelare som kan göra det lilla extra, det som gjorde laget så överlägset förra säsongen.

4. Linköping

Håller målvakterna? Nja... Där känns det tunt och sedan måste de utländska spelarna leverera. Då kan det bli guld igen för Melin.

5. Färjestad

Gedigna och har fått in spets i Gulas och Klepis. Men målvaktssidan är ett frågetecken.

6. HV71

Vem är det som kommer att vara den ledande spelaren i år? Christensen har hela verktygslådan full men kommer han att använda den över tid? Får de gruppen att jobba bra tillsammans kan det bli riktigt bra.

7. Brynäs

Kan nog bli lite underskattade då flera nyförvärv kanske inte är några namn men Sondre Olden och bröderna Vesterholm kommer att överraska. Backsidan ser väldigt stark ut och det kan behövas framför Starkbaum.

8. Leksand

Många utländska spelare, tio stycken och förutom att Alsenfelt måste vara lika bra i år igen så hänger mycket på att just dessa spelare levererar.

9. Djurgården

Nykomlingar som kommer att vara ett hårt jobbande lag med spelare som Sörensen och Lauritzen som bryter mönstret. Tellqvist ser väldigt bra ut och kommer att vara viktig precis som Jocke Eriksson, Micke Samuelsson och Micke Holmqvist i sina ledarroller. De unga backarna kommer att sättas på prov.

10. Örebro

Är Hudacek så stabil som Örebro behöver? Om Anttila är hel är han en som kommer att producera mycket. Viitalouma kommer att vara viktig för laget. Hur bra är transatlanterna? Där misslyckades man lite förra året.

11. Luleå

Borta är flärden med Klasen och Olausson men med Petrell, Abbotts och Ledin vet vi att vi får ett hårt arbetande Luleå som blir svåra att slå. Hade ett spännande PP i CHL-matcherna med Zaar och Wallmark som styrande spelare.

12. Modo

Ser tunna ut just nu och där måste Linus Ullmark fortsätta på den inslagna vägen. Backsidan ser väldigt tunn ut. Det finns flera skickliga spelare bland forwards men har de hårdheten som krävs?

De blir svenska mästare: Växjö

Växjö får gälla som favorit till SM-guldet.. Med en stark plånbok har man värvat som man vill göra och nu är det examensdag för Evertsson/Hallam. Det som saknades förra året var ett stabilt målvaktsspel, det får man i år av Nihlstorp.

Vinterns snackis

86 utländska spelare i SHL, 7,2 i snitt per lag. Är det verkligen bra för svensk hockey?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Experternas tips – SHL 2014-2015

Mer i ämnet