Victor Hedman med backkollegan Anton Strålman. Foto: Bildbyrån

Strålman: ”Gå in i sin bubbla”

Uppdaterad
Publicerad

Det är max tre matcher kvar av säsongen. I natt spelar Tampa Bay hemma mot Chicago i Stanley Cup-finalen. SVT Sport har träffat Anton Strålman och Victor Hedman inför avgörandet.

Det står 2-2 i matcher – det är ett läge som samtliga inblandade känner vikten av:

– Det är ju en sån här riktig matchbollsmatch, säger Anton Strålman, och lägger till:

Stanley Cup 2015

– Och jag ser väldigt mycket fram mot det.

Hans svenska backpartner Victor Hedman fortsätter:

– Det är bara fokus som gäller, det är bara stänga ute allt runt omkring och gå in i sin bubbla. 

Är det lättare eller svårare på hemmaplan?

– Det är samma tycker jag. Jag har min rutin hemma, jag har min rutin borta. Så att jag känner mig säker på dem. Det gäller bara att du stänger ute allt runtomkring och inte fokuserar så mycket på allting annat, utan fokuserar på din match och är redo för matchen och försöker vara så bra som möjligt.

”Nån slags rutin”

Minsta detalj måste stämma i nattens match och lagen, som gör sin 103 respektive 106 match för säsongen, har onekligen haft en lång säsong att trimma just detaljerna. Inte minst den svenska backduon Hedman/Strålman, som ofta men inte alltid spelar ihop.  

– Det blir väl som nån slags rutin, säger Anton Strålman. Om det är tekning i egen zon och de sätter in sin förstakedja så är det ganska stor chans att jag och Victor är på isen och samma sak om det har varit ett långt byte för dem, att de har slagit en icing till exempel, så är vi ofta inne. Och även i början av box play. Men det är ju alltid kommunikation på bänken och vi har ju spelat på sju backar ganska ofta så det rullar runt ganska friskt.

Victor Hedman spelar mest hos Tampa, det blev 27.18 minuter senast:

– Det spelar ingen roll hur många minuter man spelar, man försöker bara vara bra hela tiden. Vi försöker spendera så lite tid som möjligt i vår egen zon. Det är våran mentalitet när vi går ut till match – att försöka spendera så lite tid i vår egen zon.

Chicago tränade hemma i Chicago i går och var försenade på kvällen till Tampa på grund av dåligt väder.

– Det var lite hoppigt och så där men helt okej, vi är här nu iallafall, säger Marcus Kruger när Chicago väl anlänt till spelarhotellet

Inget som stör?

– Nä, alla är hyfsat vana vid det. Det var likadant förra gången vi kom hit så hyfsat vana är vi iallfall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet