Fjolårsmästarna Frölunda och förrfjolsmästarna Växjö kan båda åka ut ikväll. Foto: TT Nyhetsbyrån

Matchboll Malmö – och mästarna illa ute

Uppdaterad
Publicerad

De senaste två säsongernas mästare kan ikväll ryka redan i kvartsfinal. Malmö missade matchbollen mot Växjö i lördags men kan ikväll avgöra på hemmaplan. Skellefteå stoppades av stolparna senast men har också hemmaplansfördel när de ikväll vill skicka ut Frölunda.

Växjö vaknade sent i kvartsfinalsserien och Malmö kan mycket väl skicka smålänningarna på semester redan ikväll i Malmö Arena. Men då måste man få igång anfallsspelet på en ytterligare nivå eftersom Växjö verkar ha hittat rätt i defensiven och höll nollan sist.

– Det såg ut som att de spelade mer defensivt. Det blir ännu viktigare för oss att vara noggranna med pucken, att inte tappa den på fel ställen. När vi spelar i deras zon vet vi att vi är bra, vi har varit det i långa stunder tidigare, säger tränaren Peter Andersson till klubbens hemsida. 

Mästarna mätta?

Skellefteå leder sin matchserie mot Frölunda med 3-2 och spelar hemma i kväll.

– Är Frölunda lika hungriga som de har varit tidigare? De har vunnit CHL två gånger, är regerande svenska mästare... De är lugnare och mer fokuserade i Skellefteå och i ärlighetens namn klart bättre än Frölunda, sa Chris Härenstam i Hockeykväll i torsdags.

Sedan dess har Frölundas glödheta tonåring gjort ett drömmål och lett laget till en efterlängtad hemmaseger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.