Ross lista: Tre måsten för mästarna

Uppdaterad
Publicerad

Regerande mästarna Växjö Lakers har inlett SHL bedrövligt med tre raka förluster. Nu krävs förbättring mot Malmö för att de ska lyckas ta sin första seger. ”De var betydligt kvickare förra året”, säger SVT Sports expert Patrik Ross.

Att Växjö behöver göra förbättringar efter noll poäng på tre matcher är det inget snack om – här listar Patrik Ross mästarnas tre måsten.

1. Tuffheten framför båda målen

SHL

2. Samspelet mellan målvakt och backar

3. Omställningarna

– Förra året var Växjö väldigt snabba på spelvändningar och där måste det gå snabbare i kväll. Kvickheten i omställningarna från back upp till forward måste bli bättre helt enkelt, säger Patrik Ross.

Årets överraskning

– Jag är väldigt nyfiken på Brynäs som börjat bättre än vad jag trodde inför säsongen. Det kommer bli ett bentufft möte uppe i Gavlerinken mot HV71, men jag gillar verkligen agressiviteten de jobbat fram. De lyckas stressa fram misstag hos motsåndarna på ett mycket bra sätt.

– Många har sagt att det är ”Bulan-ishockey” som levererar och jag är benägen att hålla med. De spelar en väldigt positivt ishockey och det skulle inte förvåna mig om det är näst intill fullsatt i Gävle i dag, säger Patrik Ross.

Hur går det för Växjö då?

– De vinner, avslutar Patrik Ross.

18.30 drar matchen mellan Brynäs och HV71 igång. Håll koll på analyser och sammandrag från alla matcher på vår sportsajt.

Fotnot: Brynäs tränare Thomas Berglund kallas för ”Bulan”.

Alla SHL-matcher i kväll

16.00

Växjö – Malmö

Karlskrona – Djurgården

18.30

Skellefteå – Luleå

Örebro – Rögle

Brynäs – HV71

Frölunda – Färjestad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet