Majorov klar för final

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Majorov klev idag in i kortprogrammet i VM i Shanghai, och säkrade en finalplats. Han gick ut som

nummer fem och hamnade på 67,53 poäng.

– Det känns helt okej. Åket gick bra. Det här är mitt fjärde VM. Jag har inte haft någon tur tidigare. Men nu är jag i final. Nu är jobbiga pressen borta, säger Majorov till SVT Sport.

Poängskörden är ganska långt ifrån den insats Majorov hade i EM i Budapest ifjol där han stannade på 79,63 poäng, eller jämförelsevis med 83,81 poäng under hans OS-debut i Sotji 2014. Då räckte personbästat till en tiondeplats.     

Konståknings-VM

SVT:s expert Lotta Falkenbäck:

– Inga fall, han startade med en fin trippelaxel men tappade en hel del poäng då kombination bara blev en dubbeltrippel, i stället för trippel-trippel, säger hon.

Målet nått

Efter en del skadebekymmer är Majorov glad att vara tillbaka.     

– Det är svårt när man hamnar så långt ner man bara kan, och sedan kravla sig upp försiktigt. Nu har jag kommit tillbaka, det är det största mål jag haft så här långt, sa Majorov till SVT Sport inför tävlingen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Konståknings-VM

Mer i ämnet