Anna Nordqvist, 28. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Nordqvist jagar sin andra major

Uppdaterad
Publicerad

Hon har inte vunnit en major på sex år. När British Open inleds i dag siktar Anna Nordqvist, 28, på att bryta den sviten.

”Det skulle betyda ännu mer nu”, säger hon till golf.se.

US Open i juni slutade i fiasko. Då tappade Nordqvist allt på andra rundan, gick åtta slag över par, och missade kvalgränsen. Men innan dess har hon nosat på sin andra major och placerat sig bland de tio bästa fyra majors i rad.

I British Open i Skottland vill hon vinna sin första major sedan LPGA-mästerskapen 2009.

LPGA-touren

– Konkurrensen är stentuff och som golfare är det den ultimata utmaningen att försöka vinna en av de stora tävlingarna. Jag lyckades göra det 2009 och det kanske inte finns något som slår den segern med tanke på min nuvarande position, säger hon till golf.se och fortsätter:

”Oerhört stolt över min major”

– Samtidigt har jag varit ute på touren några år, har jobbat väldigt hårt och haft mina ups and downs. Jag är oerhört stolt över att redan ha en majortitel och det är något som jag kommer att titta tillbaka på karriären och se som en fin prestation, säger Nordqvist.

Anmärkningsvärt är att svenskan, som är rankad elva i världen, för tillfället inte har någon permanent caddie. Under British Open ska lillebrorsan Mattias bära bagen.

DÅ STARTAR SVENSKORNA

Sex svenskor finns med i årets upplaga av British Open som inleds i dag, torsdag. Här är tiderna då de slår ut.

09.31 Pernilla Lindberg.

10.26 Maria McBride.

11.21 Caroline Hedwall.

13.10 Anna Nordqvist.

15.11 Camilla Lennarth.

16.28 Linnea Ström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

LPGA-touren

Mer i ämnet