Parneviks brandtal hjälpte Europa

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Parnevik har vunnit två Ryder Cup själv och han hade en roll i Europas seger även i dag. Kapten Paul McGinley använde hans tal, som han höll för rookiesarna på The Belfry 2002, för att tända spelarna i går kväll.

– Ja, det stämmer. Jag fick faktiskt några björnkramar av McGinley, Jimenez, Olazabal och Harrington när de kom upp på rangen imorse. Då sa faktiskt Paul att han hörde mitt tal som jag höll på Belfry 2002.

– Det handlade om att se till så att rookiesarna förstår hur annorlunda en söndag är från en fredag och lördag. Man måste först att man är ensam på tee på söndagen och det kan kännas väldigt ensamt. Jag ville bara påminna dem att se det som en vanlig tävling, säger Parnevik, som i veckan varit expertkommentator i Golf Channel,  till SVT Sport.

Ryder Cup

– Tydligen hjälpte det också, skrattar Parnevik, som menar att det var just rookiesarna som satte färg på den här tävlingen.

– Det är rookiesarna som har imponerat. Patrick Reed och Jordan Spieth, utan dem hade USA inte haft en chans. Och Europas rookies har varit helt fantastiska med Dubuisson och Donaldson som fick sätta sista slaget, får man väl säga. Han har varit grym hela veckan.

Det är rookiesarna som avgjort alltså?

– Ja, och därför var det kul att Jamie Donaldson fick avgöra på 15:e hålet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ryder Cup

Mer i ämnet