• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Ulf Brömster, till höger, menar att förbundet nu har haft en dialog med ryttarna i hopplandslaget. Foto: TT/Ridsportförbundet

Jagar ny förbundskapten – har konsulterat ryttare

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska ridsportsförbundet har siktat in sig på ett nytt namn som förbundskapten för hopplandslaget – och säger sig ha konsulterat några av ryttarna. ”Vi har haft en liten diskussion”, säger ordföranden Ulf Brömster.

Efter turerna med den numera före detta förbundskaptenen Sylve Söderstrand riktade landslagsryttarna skarp kritik mot förbundet.

Dels på grund av att förbundet inte kunde komma överens med Söderstrand, dels på grund av att ingen från förbundet haft dialog med landslagsryttarna. Men enligt förbundet är den kontakten nu tagen.

OS i Rio de Janeiro 2016

– Det finns ett önskemål om så lite förändring som möjligt från deras sida, säger Brömster och fortsätter:

– Vi har haft en ganska kort dialog med dem. Vi vill förstås lösa det på bästa sätt med så lite störning som möjligt.

Ryttarnas åsikt i beaktande

Dessutom säger Brömster att några av ryttarnas åsikt har tagits i beaktande av i processen om Söderstrands ersättare.

– Det är inte så att vi på något ordnat sätt har hämtat in deras åsikter. Vi har haft en liten diskussion med några av ryttarna, säger ordföranden som inte vill berätta vilka av ryttarna som förbundet har talat med.

Siktat in sig på ett namn

Med tanke på hur nära OS ligger vill de lösa förbundskaptensfrågan fort men kan inte ge några närmare besked om vilken tidsram det rör sig om.

– Det ska inte behöva ta så himla lång tid hoppas jag, säger Brömster som medger att förbundet siktat in sig på ett namn:

– Men vem det är tänker jag inte säga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet