Thomas Rogne blir borta sex-nio månader. Foto: TT Nyhetsbyrån

IFK Göteborg kantas av långtidsskada – mitt i guldstriden

Uppdaterad
Publicerad

Mitt i guldstriden kom mardrömsbeskedet för IFK Göteborg – mittbacken Thomas Ronge blir borta resten av säsongen, och mycket därtill, efter skadan han ådrog under söndagens allsvenska match mot Gefle.

I den 55.e minuten i söndagens match mot Gefle vred den norske mittbacken till vänsterknät, blev liggande och fick bäras ut på bår.

På måndagen undersöktes norrmannen med magnetkamera och möttes av tråkiga besked.

– Vi har bedömt bilderna och det är tyvärr dåliga nyheter. Han har både en sidoledbandsskada och en korsbandsskada, säger Blåvitts lagläkare Jon Karlsson till Göteborgs-Tidningen.

– Sidoledbandsskadan kan läka av sig självt och det gör den under rehabilitering. Korsbandet opererar vi om tre-fyra veckor.

Skadan innebär åtta månaders frånvaro och att IFK behöver klara sig utan sin norske mittback resten av säsongen och i den högaktuella guldstriden i allsvenskan.

Rogne har tidigare opererat korsbandet i det högra knät. Jon Karlsson räknar med att mittbacken blir borta sex-nio månader efter operationen, men allt beror på hur rehabiliteringen går.

Bjärsmyt på väg tillbaka

Någon vars rehabträning det går framåt för är backkollegan Mattias Bjärsmyr. GT rapporterar att lagkaptenen hoppas kunna vara tillbaka när allsvenskan startar om efter landslagsuppehållet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.