Sjöström: ”Kan tycka att det är konstigt att stänga av dem”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöström har tidigare varit sparsam med kommentarer kring nyheterna om att hennes kompisar Jennie Johansson och Michelle Coleman stoppas från landslaget. Men för SVT Sport ifrågasätter nu stjärnan förbundets beslut. ”Jag kan tycka att det är konstigt att man stänger av två medaljkandidater till ett VM”, säger Sjöström.

Det har nu gått två dagar sedan förbundet, utan att motivera beslutet, valde att stoppa Michelle Coleman och Jennie Johansson från landslaget. Och under lördagen kommenterade förbundet petningen på en presskonferens.

– Jennie och Michelle är ju mina kompisar och jag är så klart ledsen över att de inte får vara med på VM. Men jag kan tycka att det är konstigt att man stänger av två medaljkandidater till ett VM. Men jag är ju inte med och tar några beslut, så det är som det är – och jag hoppas att det löser sig snart, säger Sjöström till SVT Sport.

”Ibland håller man inte med om allting”

Men de spelregler ni har inom simningen ska väl följas?

– Ja, om man vill, säger Sjöström och skrattar.

– Nä men, det är klart att spelregler ska man försöka följa. Men ibland håller man inte med om allting, liksom.

I ett meddelande till SVT Sport skrev Michelle Coleman tidigare i dag att de kommer att ge sin sida av saken, men att man först vill fokusera på SM.

”De kommer att simma nästa mästerskap”

Har det hänt att du brutit mot spelreglerna?

– Man ska inte ljuga. Jag har inte alltid följt att man ska ha på sig landslagskläder, utan ibland har man tagit på sig något finare.

Du vill förstås se att Michelle och Jennie är tillbaka, utan de är det kanske inte roligt att simma lag-VM i Budapest nästa sommar?

– Jag är ganska säker på att de kommer att simma nästa mästerskap. Jag tror inte att det är något problem, jag tror att allting kommer att lösa sig, säger Sjöström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.