Storslam för Skara på kortdistansen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en llyckad dag för Skara CK som tog hem alla medaljer på herrarnas kortdistans på cykel. ”Riktigt roligt att vi kunde hålla det hela vägen”, säger guldmedljören Alexander Wetterhall till SVT Sport.

Alexander Wetterhall kunde i ensamt majestät cykla hem SM-guldet, 1,11 före närmaste utmanare. Efter en samlad start kunde Wetterhall tillsammans med Johan Landström få en liten lucka, men en tröttkörd Landström fick så småningom släppa iväg Alexander Wetterhall  – och senare se sig passerad av en hel hög Skaracyklister.

– Jag var rätt seg i början men kom igång efter 20 minuter med Landström. Men sen såg jag mina lagkamrater komma upp bakifrån och det höll hela vägen sen, sade den nyblivne svenska mästaren Alexander Wetterhall till SVT Sport.

SM-veckan

Full pott för Skara

Det blev storslam för Skara CK, bakom Wetterstrand blev det silver för Ludvig Bengtsson medans Marcus Karlsson, barnbarn till legenden Sture Fåglum,  knep bronset. 

– Vi har ett jättestarkt lag, vi är bra kompisar som tävlar jättebra ihop. Vi har haft bra flyt hela säsongen känns det som, sade Wetterstrand som klarade värmen bäst.

– I hög fart fläktar det ändå lite så det är ganska skönt. Det är nog värre om man spelar beachvolley tror jag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-veckan

Mer i ämnet