Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson har förstaplatsen inom räckhåll

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson har inte spelat sin allra bästa golf i Florida de senaste dagarna. Han är långt ifrån tätpositionen i Players Championship – men svensken har ändå positionen som världsetta inom räckhåll. Med en bra runda imorgon kan han nå den sjätteplats som krävs.

– Jag tar det med ro, säger Stenson.

Leaderboard Players Championship >>>

Mycket snack inför den ”femte majorn”, som players Championship kallas, har handlat om den kvartett som har chansen att gå förbi Tiger Woods och inta golftronen som ny världsetta.

PGA-touren

Den svenska världstrean, som på fem under par är delad 14:e efter tredje varvet och tre slag från sjätteplatsen, vill själv inte lägga så stor tonvikt möjligheten att bli nummer ett i världen.

– Det är en bieffekt av hur man spelar. Det handlar om att hålla fokus på rätt grejer. Jag tar det med ro i nuläget, säger han till Viasat Golf.

Stenson vet att han inte behöver stressa fram det. Fler chanser att bli etta kommer att komma om han spelar bra.

– Jag ser det mer på längre tid. Jag kommer att ha flera chanser här på våren så jag siktar på att hålla mig där topp-5 och så försöka ha chansen.

– Om jag lyckas den här veckan spelar ingen roll. Det är klart att det är en kul liten fjäder i hatten. Men det skulle inte göra att jag känner mig bättre som spelare än veckan innan.

Svensken har inte samma flyt som under hösten men är ändå nöjd med hur han spelat hittills den här veckan.

– Jag har spelat ganska okej hela veckan. Det positiva är puttningen. Det är den bästa puttningen på hela året faktiskt. Men de längre slagen har väl varit mindre bra några gånger, säger Stenson till Viasat Golf.

Scott har bäst chans fortfarande

Racet om att bli ny världsetta engagerar många trots allt – även om Stenson själv vill tona ner det hela.

Adam Scott har bäst förutsättningar som världstvåa. Och efter att precis ha klarat cutten igår gjorde han en 69:a i dag och har faktiskt en riktigt bra chans att nå den 16:e plats eller bättre som gäller för honom för att bli etta.

Bubba Watson, som behöver bli tvåa, och Kuchar som måste vinna går båda hyfsat. Är på -5 som Stenson men har en lång väg till absoluta täten.

Kvadruppel av Blixt

Fredrik Jacobson, som var bäste svensk inför lördagen, har haft en tung dag i dag. Två dubbelbogeys och två bogeys betydde att göteborgaren fick 75 slag och nu är på 40:e plats på ett under par.

Jonas Blixt hade det än värre. Det 11:e hålet blev ödesdigert för den färske US Masters-tvåan. Han behövde fem i från greenkanten och noterades för en nia på par-5-hålet – en så kallad kvadruppelbogey.

Tysken Martin Kaymer och amerikanen Jordan Spieth delar ledningen efter den tredje rundan på -12.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

PGA-touren

Mer i ämnet