Stenson leder i Dubai Foto: TT Nyhetsbyrån

Stenson leder efter superrunda

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Stenson gjorde en fantastisk andrarunda på Europatouravslutningen i Dubai och tog ett stort kliv mot att försvara segern från ifjol. 66 slag, sex under par efter sju birdies.

Stenson gick på 66 slag, sex under par med sju birdies i scorekortet. Han hade en bogey på det fjärde hålet men annars var han felfri i dag, bl.a. träffade han 14 av 14 fairways.  Samtidigt spelade Rory McIlroy mänskligt vilket förde upp svensken till ledningen på 10 under par. McIlroy delarandraplatsen med en trio på åtta under par.

Henrik Stensons putter och känsla av ”hemma” kan göra att han försvarar en titel för första gången i karriären.

Golf

 – Puttningen var bra i dag och jag gjorde inte många misstag. Jag var sliten de sista 5/6 hålen men höll ihop det bra, säger Stenson till SVT Sport.

Stenson vann här ifjol och kan banan utan och innan. Det kan bli avgörande.

– Jag har en hyfsad spelplan på den här banan från förra året. Jag försöker utföra den så bra som möjligt och på samma sätt i två dagar till, säger Stenson, som bodde i Dubai i nästan 10 år och känner sig hemma.

Kristoffer Broberg imponerar också. 67 slag i dag. Han är delad femma på -7.  Även Robert Karlsson spelar stabilt. 68 slag i dag och fem under totalt. Det är bara Jonas Blixt av de fyra svenskarna som kämpar i motvind. Svensken är på par efter en 74-runda i dag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Golf

Mer i ämnet