Hoppfull Bengtsson redo för Oslo

Uppdaterad
Publicerad

Nu på söndag är det premiär i världscupen inomhus för hästhoppning. Oslo är först ut som värd för cupen och en som ska dit är svenske Rolf-Göran Bengtsson, rankad etta i världen.

Världsettan Rolf-Göran Bengtsson, som är från Södra Sandby i Skåne, bor numera i tyska Breitenburg, fem mil sydväst om Kiel.

Där jobbar han med en mängd hästar och det är just tillgången till bra hästar som är svaret på varför det går så bra för Rolf-Göran just det här året.

Världscupen i hästhoppning

– Jag har bra hästar vilket gör att jag kan åka runt i världen och delta i olika tävlingar, säger han. Just fördelen med att hålla fem-sex hästar igång och dessutom ha möjligheten att tre, fyra av dem redan håller världsklass är oerhört viktigt.

SVT Sport kommer att följa världscuphoppningarna hela vintern. Och i premiären kommer inte bara Rolf-Göran Bengtsson från Sverige att delta. Bröderna Jens och Peder Fredricson kommer också att delta.

”Viktigt att kvala till finalen”

Rolf-Göran hade en strålande inledning på fjolårssäsongen och hoppas nu kunna upprepa detta.

– Det är viktigt för mig att kvalificera mig till världscupfinalen i Göteborg  april 2013. Nu har dock mina två bästa hästar inte möjlighet att ställa upp i Oslo. Ninja La Silla har dragits med en infektion en tid och Casall La Silla var i Brasilien nyligen och måste återhämta sig.

I stället kommer Bengtsson att, i världscupsammanghang, premiärrida Caruso La Silla. Caruso La Silla är en svart hingst född 2002 i Mexico. Rolf-Göran har ridit honom sen 2009 och nu är det dags att stiga fram efter Ninja och Casall.

– Det ska bli spännande att se vad han kan göra i större sammanhang, säger Rolf-Göran Bengtsson. Vi ser mycket fram emot helgen i Oslo.

Sändningstider

Söndag 14/10

12:30 SVT Play, direktsändning

15:00 SVT1, sammandrag

Kommentatorer: Roger Blomquist och Lotta Björe 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i hästhoppning

Mer i ämnet