Två ovanliga syner: Rafael Nadal förlorar i Franska Öppna. Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic krossade Nadal

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic var urstark i den match mot Rafael Nadal som beskrivits som en moralisk final i Franska öppna. Världsettan spelade fantastisk tennis och vann i tre raka set – 7-5, 6-3, 6-1.    

Det är första gången serben vinner mot Nadal i Franska öppna – och första gången spanjoren förlorar i samma turnering sedan han mötte svenske Robin Söderling 2009.

– En otrolig nivå på Novak. Stort grattis! Och vilken fight från Rafa, som alltid... en stor förebild för alla yngre, twittrade Söderling efter matchen.

Franska öppna

Rafael Nadal var såklart besviken efter förlusten men erkände att han förlorat mot en för dagen bättre tennisspelare.

– Jag hade mina positiva ögonblick men överlag kontrollerade Novak matchen. Han var bättre än mig, så enkelt är det. Det enda som gäller för mig nu är att jobba ännu hårdare för att komma tillbaka.

Gemensam respekt

Vinnaren själv var naturligtvis mer nöjd men precis som Nadal var han respektfullt återhållsam.

– Naturligtvis hade det optimala scenariot idag varit att vi spelat en final och då hade vi kunnat ha en helt annan diskussion nu. Men så länge är jag medveten om att det är en stor seger, en som jag kommer njuta av ikväll, sade Novak Djokovic efter matchen.                    

Trots Nadals facit höll många Djokovic som favorit inför matchen. Obesegrad på grus i år, där han bland annat slog just Nadal i Monte Carlo, och med 27 raka segrar i bagaget närmar han sig nu titeln som skulle bli hans första i Franska öppna.

Men först blir det semifinal för världsettan och där väntar tredjeseedade Andy Murray som slog ut spanjoren David Ferrer. Murray är därmed i sin 16:e Grand Slam-semifinal – bara en färre än Björn Borg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Franska öppna

Mer i ämnet