Foto: TT Nyhetsbyrån

Federer tog sin 90:e titel

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer är tillbaka på allvar. Efter att ha tagit sin 18:e Grand Slam i januari fortsatte han säsongen under söndagsnatten med att ta sin femte finalseger i Indian Wells.

– Drömmen fortsätter för mig, säger 35-åringen.

Schweizaren hade planerat att sakta men säkert spela sig i form under året efter att fått hela förra säsongen förstörd av olika skador.

Inte planerat för drömstarten

– Det har var inte enligt planen. Att först vinna i Australien och nu här. Målet var att vara topp 8 efter Wimbledon, men jag är där mycket tidigare, säger Federer som nu känner sig tvungen att göra upp en plan för resten av säsongen. Under måndagen presenteras den nya världsrankningen där Federer kommer ha klättrat upp till en sjätteplats.

– Jag måste se över mina målsättningar, för de har definitivt förändrats efter den här drömstarten, säger han.

Redan i fjärde omgången ställdes Federer mot Rafael Nadal, som han slog för andra gången på kort tid. Finalen städades av i två raka set mot landsmannen Stan Wawrinka, Federer är med sina 35 år och sju månader den äldsta vinnaren i turneringens historia.

– Sättet han spelar på är så vackert. Allting ser perfekt ut, han rör sig otroligt bra och han har en otrolig touch. Han gör allt som man kan göra på en tennisbana, säger Wawrinka efter finalen. Han är den bästa spelaren någonsin, vi är vana vid att förlora mot honom.

Vesnina vinnare i helrysk final

På damsidan slog Elena Vesnina Svetlana Kuznetsova i en helrysk final. Vesnina slog på vägen till finalen ut bland andra världstvåan Angelique Kerber och Venus Williams.

– Det kändes inget bra idag. Hon var väldigt aggressiv och jag var inte riktigt med, säger Kuznetsova.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.