Trögstartad Serena vidare i Wimbledon

Uppdaterad
Publicerad

Trots en trög öppning i första rundan kunde Serena Williams vinna över lågt rankade ryskan Margarita Gasparyan.

Världsettan har bara förlorat en match under 2015 och har chansen att vinna alla fyra Grand Slam-turneringar under samma år.

”De tolv senaste månaderna har varit bättre än jag kunde ha drömt om”, säger hon.

Jakten på Serena Williams sjätte Wimbledontitel har börjat. Men starten var inte fläckfri. Amerikanskan var frustrerad i första set mot oseedade Gasparyan, som lyckades bryta tidigt till 3–2. Men Williams bröt tillbaka direkt och sedan lossnade det, 6–4. I andra set var det klasskillnad mellan spelarna och Williams kunde enkelt ta hem andra set med 6–1.

– Hon rivstartade verkligen och jag tänkte: om jag inte kommer igång kommer jag tappa första set, och jag är trött på att ligga under efter första, säger Williams enligt AP.

Wimbledon 2015

Hela fem gånger tidigare har Williams tagit hem turneringen. Enligt SVT:s expert Janne Gunnarsson får hon ses som den stora favoriten den här gången också.

– När Serena spelar på topp är hon överlägsen, då finns det ingen som kan slå henne på gräs. Men hon har också dåliga dagar och kan ibland se lite loj och arrogant ut, säger Gunnarsson.

Kan skriva historia

Hon kan dock få en tuff väg till finalen. Redan i fjärde omgången kan hon få möta systern Venus, och längre fram konkurrenten Maria Sjarapova i semifinal. Dagens seger var hennes 73:e i Wimbledon-sammanhang under karriären.

Anmärkningsvärt är att Williams har vunnit 33 av 34 matcher under 2015. Enda förlusten var i en dubbelmatch för USA. Och eftersom hon redan har vunnit Australian Open och Franska Öppna har hon chansen att vinna samtliga fyra stora turneringar under samma år. En bedrift som bara tre andra spelare har lyckats med.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Wimbledon 2015

Mer i ämnet