Foto: TT Nyhetsbyrån

Holmlund: ”Jag förväntar mig att ta en medalj”

Uppdaterad
Publicerad

Anna Holmlund är mästerskapsåkaren som tidigare har bärgat ett OS- och ett VM-brons. Inför årets världsmästerskap siktar 27-åringen på guld. ”Jag tror att chanserna är goda”, säger hon.

Namn: Anna Holmlund

Ålder: 27 år

VM i freestyle/snowboard

Bor: Åre

Meriter: Vann totala världscupen 2011, VM-brons 2011, OS-brons 2014.

Förväntningar på VM: ”Jag förväntar mig att ta en medalj, att göra en bra tävling och förhoppningsvis ha samma känsla i kroppen som jag hade förra tävlingen och vara ett strå vassare så att jag kan vinna.”

 ”Jag tror att chanserna är goda, men allt kan hända i sporten jag håller på med och konkurrensen är väldigt hård så det är klart att det är tufft, men jag har förberett mig bra och jag är på väg att hitta en bra form hoppas jag.”

Personlighet: Ganska snäll och väldigt ambitiös.”

Största idrottsmerit hittills i karriären: ”När jag vann totala världscupen 2011 och när jag vann OS-brons för två år sedan.”

Tuffaste konkurrenterna: ”Marielle Thompson, Annie Smith, Georgia Simmerling och Catherine Hoffner.”

VM-orten Kreischberg: ”Det är en medelstor skidort ute på vischan litegrann, det är ungefär en och en halvtimme från Saltzburg. Det är en ganska liten arena där de har försökt trycka in alla freestylegrenar och snowboard. Det är en bra inramning och jag tror att det kommer att vara bra tryck på läktaren.”

Ändrar du något?

”Nej, jag har bara försökt jobba på där jag har varit. Jag har haft några sega år och jag försöker jobba så hårt jag kan för att hitta tillbaka till där jag var förut och bli ännu bättre.”

Sändningstider

Lördag 24 januari

Freestyle skicross (kval herrar) 10:25-11:45 Play

Freestyle skicross (kval damer) 13:05-14:15 Play

Söndag 25 januari

Freestyle skicross 11.55-14.15 SVT2/Play

Anna Holmlund i sociala medier

Instagram:

Anna Holmlund – @annaholmlund

Twitter:

Anna Holmlund – @anna_holmlund

Skicross

Victor Öhling-Norberg, Funäsdalens SLK

Viktor Andersson, Vemdalens IF

Victor Sticko, IFK Mora

Michael Forslund, IFK Mora

Anna Holmlund, Sundsvall

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i freestyle/snowboard

Mer i ämnet