Foto: SVT

Wallberg exklusivt: ”Vill vara den Frida jag alltid varit”

Uppdaterad
Publicerad

Matchen den 14:e juni hade kunnat kosta boxaren Frida Wallberg hennes liv. Nu talar hon exklusivt till SVT Sport om kampen. – Jag är glad över att ha fått chansen att kunna kämpa mig tillbaka.

Frida Wallberg slogs ner två gånger i den åttonde ronden i WBC-matchen mot Diana Prazak. Svenskan fick akutopereras och låg nedsövd i respirator i två dagar.

Nu kämpar hon för att komma tillbaka till ett normalt liv.

Frida Wallberg

– Det har varit väldigt känslomässigt, att jag nu ens sitter här är helt fantastiskt. Jag kunde inte gå från början, och nu kan jag det. Det har varit mycket sjukhus, rehabilitering och träning. Jag har tränat minnet – att räkna och läsa, berättar Wallberg till SVT Sport.

”Glad över att ha fått chansen att komma tillbaka”

– Jag går med ständig värk varje dag. Ena dagen är det okej, nästa dag har jag en fruktansvärd värk. Jag äter ju medicin fortfarande så man kan inte planera så mycket. Man får ta en dag i taget, förklarar hon.

Wallberg svävade mellan liv och död, och nu fokuserar hon på att bli den hon var innan hjärnblödningen.

– Det är som sagt känslomässigt. Man vet inte ens om man kan bli fullt återställd. Men man får kämpa. Det enda jag vill är att komma tillbaka och bli den mamma jag alltid har varit för min dotter. Och kunna vara den Frida som jag alltid har varit. Så jag tänker inte så mycket på framtiden, jag är bara glad över att ha fått chansen att kunna kämpa mig tillbaka.

”Sådant som händer på elitnivå”

– Jag är inte deprimerad över det här. Det är sådant som händer på elitnivå. Nu blev det olyckligt men jag kommer att kämpa mig tillbaka – jag ser annorlunda på livet, mer positivt. Jag är glad över att jag sitter här.  

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Frida Wallberg

Mer i ämnet